Tüdőgyógyintézet és Szent József Kórházkápolna

Kórházkápolna – titulus: Szent József.

Működtető: Farkasgyepű Szanatórium; 06-89/350-003

Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézet

A Tüdőgyógyintézet a Veszprém Megyei Önkormányzat tulajdona, és annak felügyelete alatt működik Farkasgyepű külterületén. Az intézet a Közép-Bakony egyik legmagasabb pontján, 410 méter magasan, a 83-as út mellett helyezkedik el, erdős környezetben. A körülvevő erdő vegyes állományú bükkös, fenyves, cseres, gyertyános.

Farkasgyepű és környéke megkapó szépsége, erdeinek kellemes, tiszta levegője gyógyulást jelent betegeinknek, felüdülést a pihenni, kikapcsolódni vágyó turistáknak, kirándulóknak. Ma az intézet feladata a Nyugat-Dunántúli régióban a megye tüdő- és szívbetegeinek magas színvonalú aktív és légzés-rehabilitációs ellátása. Diagnosztikus és terápiás palettánk csaknem teljessé vált, az országos átlagú, megyei szintű tüdőbeteg ellátást meghaladja.

A Tüdőgyógyíntézet a Magyar Állam tulajdona, a fenntartói jogokat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ gyakorolja. Az Intézet Farkasgyepű külterületén, a Közép-Bakony egyik legmagasabb pontján, 410 méter magasan, a 83-as út mellett helyezkedik el, erdős környezetben. Intézetünk feladata a működési engedélyben meghatározott ellátási területen a tüdőbetegek magas színvonalú aktív és légzés rehabilitációs ellátása.

Az országos átlagot meghaladó diagnosztikus és terápiás eszközparkkal, kiválóan képzett szakembergárdával fogadjuk betegeinket. Intézetünk Fekvőbeteg szakellátása 214 ágyon és 3 osztályon történik farkasgyepűi székhelyünkön.

Az aktív, rehabilitációs és krónikus ellátás szervesen összekapcsolva, és egymásra épülve áll a betegek rendelkezésére az egészségügyi állapotuk javítása érdekében. Járóbeteg szakellátásunk farkasgyepűi székhelyünkön és veszprémi telephelyünkön (Gondozó és Szakrendelő 8200 Veszprém, Óvoda utca 2.) valósul meg.

Az intézet környezete betegbarát, színvonala folyamatosan javuló. A Tüdőgyógyintézet közel 200 munkatársával - a lehetőségek adta kereteken belül - arra törekszenek, hogy betegeink a legmagasabb szintű és minőségű szolgáltatást kapják ott tartózkodásuk alatt.

Működtető: Veszprém Megyei Önkormányzat; 8200 Veszprém, Megyeház tér 1.; Központi telefonszám: 88/545-000; (89) 358 013; tudogyogy@globonet.hu; Látnivaló pontos helye: Farkasgyepű, 049/2 Hrsz.

Nézd meg térképen is hol található

GPS Koordináták: É 47.2115, K 17.6217

47.2115, 17.6217